Corturi de munte, corturi camping si corturi de expeditie - Producator: Vango

    Momentan nu există produse în această categorie.


Vango si-a inceput activitatea in vestul Scotiei, in 1966, iar anul acesta aniverseaza 50 de ani. 
Se caracterizeaza inca de la inceput prin pasiunea pentru echipamentul de munte oferind de fiecare data utilizatorilor produse de calitate. Specialitatea lor in materie de articole de munte este diversificata, de la corturi , saci de dormit, rucsacuri la mobilier si accesorii pentru camping.
Materialele pe care Vango le implementeaza in echipamentul de munte: nylon, puf de gasca (pentru sacii de dormit), aluminiu (pentru bete de trekking, betele pentru cort), poliester (material impermeabil, folosit la rucsacuri, corturi, saci de dormit), polietilena (material ignifug, folosit la corturi), protex (material creat chiar de Vango, avand la baza poliuretan, ce ofera impermeabilitate), hytex (material creat tot de Vango, care este facut din fibre sintetice), bumbac fiind special pentru corturi.

Insa mandria celor de la Vango consta in crearea de noi tehnologii si materiale. Astfel, chiar in anul infiintarii, in 1967, Vango a creat materialul Hytex Fabric (o combinatie de fibre sintetice si de bumbac, executata special pentru corturi), continuand ca in 1996 cu crearea materialului Protex (impermeabil si respirabil), avand in componenta si un strat de poliuretan. In 1993 au scos pe piata TBS (Tension Band System), un mecanism facut special pentru a stabiliza corturile impotriva vantului.Printre materialele actuale, in 2010 Vango a scos pe piata Thermal Embrace System, ce intra in componenta sacilor de dormit. In sacul de dormit este introdusa o fibra elastica, astfel ca acest sistem se muleaza pe corp, dar nu incomodeaza, lasand loc de miscare. Dupa un an, Vango inoveaza prin gama de corturi Vango AirBeam® gonflabile. Aceasta gama utilizeaza tuburi gonflabile in loc de stalpi la corturi mari de familie si se pot asambla cu usurinta de catre o singura persoana, in doar cateva minute. Vango analizeaza de la an la an fiecare componenta pentru a maximiza performanta, astfel in 2015 continua prin imbunatatirea sistemului AirBeam®.

Dintre produsele Vango cele mai cunoscute sunt sacii de dormit Vango Nitestar si Vango Wilderness si de-asemenea corturile Alpha si Soul. In acelasi timp Vango se remarca prin mobilierul si accesoriile de camping realizate: lanterne reincarcabile, saltele autogonflabile si pat pliant

Principala grija a celor de la Vango este ca toate articolele lor de munte sa se potriveasca oricarui tip de utilizator, incepand cu cei obisnuiti, fara experienta si finalizand cu pasionatii inraiti ai sporturilor montane, de iarna sau vara.