Geci de iarnă căptușite / insulated

Position
Set Descending Direction

28 pe pagina

4 Produse

 • -35%
  Geaca captusita Hannah Edison - Golden Yellow

  Geaca captusita Hannah Edison - Golden Yellow


  Special Price: 349,00 lei

  Regular Price: 537,00 lei

 • -35%
  Geaca de iarna barbati Hannah Northpole - Plum Kitten Geaca de iarna barbati Hannah Northpole - Plum Kitten

  Geaca de iarna barbati Hannah Northpole - Plum Kitten


  Special Price: 552,00 lei

  Regular Price: 850,00 lei

 • -37%
  Geaca de iarna pentru femei Hannah Nilana II - Seashell Pink

  Geaca de iarna pentru femei Hannah Nilana II - Seashell Pink


  Special Price: 398,00 lei

  Regular Price: 627,00 lei

 • -37%
  Geaca de iarna pentru femei Hannah Nilana II - Rosette

  Geaca de iarna pentru femei Hannah Nilana II - Rosette


  Special Price: 398,00 lei

  Regular Price: 627,00 lei

Position
Set Descending Direction

28 pe pagina

4 Produse

Dupa tipul umpluturii, gecile de iarna pot fi geci de iarna captusite cu puf natural sau geci de iarna captusite cu umplutura sintetica (Primaloft, Bergans ArcticInsulation, Duratherm)

Gecile de iarna captusite cu puf natural:

• Ofera o izolare termica optima cu o greutate foarte mica.
• Nivel mare de confort atat termic cat si din punct de vedere ergonomic (lejeritate ain timpul purtarii).
• Sunt recomandate in special pentru vreme uscata si rece sau foarte rece.

De regula, materialul exterior al gecilor cu puf natural este un poliester cu tratament de respingere a apei (DWR), deci nu sunt impermeabile si nu se vor utiliza in conditii de precipitatii si vant puternic direct ca strat exterior. Se pot combina insa cu un hardshell.

Pentru purtare pe orice tip de conditii, exista variantele de geci cu puf natural de tip 3 in 1 (ex : Bergans Sagene) Aceste geci sunt compuse din jacheta interioara din puf natural iar la exterior avem o jacheta, un shell din material impermeabil si rezistent la vant, care protejeaza jacheta interioara de elementele naturii si mentinand astfel bariera termica.

Gecile 3 in 1 sunt o varianta foarte versatila, oferind posibilitatea purtarii separate a fiecarei geci care o compun sau impreuna.

Ce caracteristici principale aleg la o geaca de iarna cu puf natural?

La gecile captusite cu puf natural se urmaresc 2 valori: densitatea (CUIN) si raportul de puf pene, Acestea sunt mentionate pe eticheta astfel: 700 CUIN si 90/10.

• 700 CUIN se refera la valoarea densitatii pufului folosit, cu cat mai ridicata, cu atat geca este mai calduroasa dar cu un mic amendament legat de calitatea umpluturii exprimata prin cea de-a doua valoare 90/10.
• Valoarea 90/10 inseamna pe scurt 90% puf si 10% pene (cu cat mai mare procentul de puf, cu atat mai eficienta este izolarea termica). Valorile optime pentru o geaca de iarna cu puf ar fi de minim 700-750 cuin si cu un raport de minim 80/20, sau chiar 90/10.

Gecile de iarna captusite cu umplutura sintetica:

• Mentin un confort termic chiar si in conditii de umiditate.
• Pot fi cu membrana impermeabila si respirabila, aceste variante asigurand o protectie buna impotriva precipitatiilor si vantului (Bergans Element, Dermizax, Hannah Climatic)
• Gluga poate fi cusuta sau detasabla, la fel si blanita glugii.
• Mansetele reglabile cu velcro (scai) sau cu capse.
• Trebuie sa dispuna de buzunare interioare si exterioare.
• Sunt usor de intretinut.


Pentru purtare outdoor si drumetii, cautati caracteristici cheie precum : raport bun de impermeabilitate si respirabilitate (intre 8000 si 20000), croiul anatomic, snur de ajustare, mansete ajustabile, gluga ajustabila si eventual cu posibilitate detasare.
Gecile pentru outdoor nu trebuie sa fie foarte calduroase intrucat stratul termic se suplimenteaza cu un fleece sau alt strat intermediar.

Pentru purtarea urbana, valorile de impermeabilitate si respirabilitate nu trebuie sa fie mari intrucat expunerea la elementele vremii este una relativ limitata. Valorile de 3000 – 8000 sunt suficiente pentru capriciile vremii din orasele zonelelor cu clima temperata.

Pe langa caracterisicile tehnice, confortul in utilizare este un punct cheie care se poate evalua cel mai bine prin probarea produsului.

Asadar, nu ezitati sa probati gecile cu straturile de haine pe care le veti purta in mod obisnuit impreuna cu geaca. Cereti un fleece sau orice articol de strat intermediar din magazin pentru a simula cat mai bine conditiile in care veti purta geaca probata.

Nu evaluati o geaca strict dupa cum arata pe umeras sau dupa fisa tehnica. Oricare ar fi alegerea gecii captusite de iarna, alegeti caracteristicile in functie de mediul si conditiile de vreme in care le purtati.