Geci puf

Position
Set Descending Direction

52 pe pagina

26 Produse

Position
Set Descending Direction

52 pe pagina

26 Produse

Gecile cu puf

Alegerea unei geci cu puf natural nu este un lucru dificil daca acordam un minim de atentie etichetei si daca stim in ce conditii dorim sa o purtam.

Ce caracteristici urmarim la o geaca cu puf?

Primele caracteristici care ne intereseaza la gecile cu puf tin exact de puf, mai exact, de urmatoarele 2 valori:

  1. Densitatea pufulu - CUIN notatie provenita din unitatea de masura Cubic Inch in³. – (de ex : 600 CUIN, 700 CUIN). Se refera la nivelul de umplere al unui spatiu de un inch cub de catre o uncie de puf. Dar densitatea nu inseamna totul. Trebuie corelata cu raportul de puf folosit. O geaca de 800 cuin si 50/50 va fi mai mai putin calduroasa decat o geaca de 700 cuin si raport de 80/20. Deci procentul de puf este esential in stabilirea nivelului de izolare termica.
  2. Calitatea sau Raportul puf/pene . (80/20 = 80% puf si 20% pene sau 90/10 = 90% puf si 10% pene).Cu cat este mai mare procentul de puf, cu atat izolarea termica este mai buna si geaca este mai usoara.

O sa luam un exemplu: 700 cuin, 90/10 – inseamna ca umplutura de puf a gecii are densitatea de 700 CUIN si iar umplutura este compusa din 90% puf si 10% pene. Adica in 100g de umplutura 90/10, avem 90g puf, 10g pene cu o putere de umplere de 700.

Avantajele pufului ca material izolator:

  • Puful este un material izolator termic natural greu de egalat de inlocuitorii sintetici.
  • Are o greutate foarte mica si este foarte compresibil. 
  • Poate fi deci impachetat si transportat cu mare usurinta in rucsac.

O geaca de puf pentru 3 sezoane sau ca strat intermediar iarna ar trebui sa aiba niste valori recomandate de 550-650 CUIN cu un raport de 80/20 sau 90/10. Croiul acestor geci este unul mai slim si sunt mai scurte pentru a putea fi purtate ca strat intermediar fara a incomoda in combinatie cu stratul exterior.

Gecile de puf de iarna se aleg cu valori recomandate incepand de la 700 CUIN si ajungand la 900 CUIN cu un raport puf/pene de 80/20, 90/10 sau chiar 95/5. Tot la gecile de puf de iarna, o caracteristica esentiala este gluga.

Considerente de luat in calcul la gecile cu puf:

- Puful izoleaza termic prin capacitatea lui de a retine aer in interiorul structurii lui tubulare.
  Puful isi pierde proprietatile termoizolante in momentul in care se umezeste, pentru ca nu va mai putea retine aer in momentul in care este ud. De aceea se va evita folosirea gecilor cu puf in activitati in care se transpira intensiv, sau fara protectie impotriva precipitatiilir in conditii de vreme ploi, ninsori.

- In conditii de vreme rece si umeda, gecile cu puf pot fi purtate doar ca strat termic intermediar. Mai exact, se pot folosi in combinatie cu un hardshell care va proteja puful de intemperii si garantand un confort termic ridicat.

- Intretinerea gecilor cu puf necesita o atentie sporita dar urmand pasii de spalare si uscare, aceasta activitate se poate face si acasa : spalare cu detergent pentru puf, fara balsam la temperatura scazutea (30 de grade), detergent pentru puf,

Despre spalarea si intretinerea gecilor cu puf, puteti gasi instructiuni pas cu pas aici