Geci hardshell

Position
Set Descending Direction

28 pe pagina

14 Produse

Position
Set Descending Direction

28 pe pagina

14 Produse

Gecile Hardshell sunt geci impermeabile (waterproof) si antivant (windproof), obligatoriu prevazute cu gluga si concepute pentru a va proteja de intemperii. De regula, gecile hardshell nu sunt izolate termic, ele fiind practic niste geci de foita mai scortoasa, aceasta foita fiind de fapt o membrana (un material special) care asigura impermeabilitate si respirabilitate.

Un exemplu de membrana este Dermizax, o membrana premium folosita de catre Bergans of Norway, avand valori de peste 20.000 / 20.000+ mm pe 1 strat.

Nefind izolate termic, gecile hardshell se combina in sistemul de imbracaminte in straturi, fiind mereu stratul exterior, ce poate fi purtat peste un tricou (vara) sau peste o bluza de corp , polar, softshell ori peste o geaca de puf, ajutand la pastrarea caldurii din straturile de haine intermediare.
Membrana unui hardshell poate fi intr-un singur strat sau mai multe straturi laminate, astfel ajungandu-se la valori de peste 20.000 mm impermeabilitate si respirabilitate, suficient pentru a rezista ploilor torentiale si ninsorilor foarte abundente. Pentru un plus de respirabilitate, sunt prevazute cu fermoare de ventilatie la subrat.

  • Cand si unde se poarta gecile hardshell?

Gecile hardshell se poarta in toate anotimpurile anului, in activitati pe vreme ploioasa sau ninsori, de orice intensitate. Sunt usor de impachetat si purtat in rucsac, in drumetii dar pot fi purtate si in oras, mai ales in sezonul ploios.

  • Cum se justifica pretul?

Pretul este dat de costurile materialelor (membranele folosite) si procedeul de fabricatie si imbinare a materialelor (laminarea este un procedeu costisitor). De asemenea, cusaturile sunt lipite, fermoarele vulcanizate, totul proiectat astfel incat sa ofere protectie maxima impotriva intemperiilor.

Asemeni bocancilor de munte, gecile hardshell trebuie privite ca niste investitii pe mai multi ani care se amortizeaza prin confortul ridicat in cele mai vitrege conditii de vreme, un companion de nadejde in drumetii, aventuri outdoor dar si in iesirile cotidiene, in zilele ploioase.