Geci softshell

Position
Set Descending Direction

28 pe pagina

27 Produse

Position
Set Descending Direction

28 pe pagina

27 Produse

Gecile softshell sunt o categorie de geci foarte versatile, potrivite atat pentru activitati outdoor, cat si pentru tinutele casual, lifestyle.

Scopul aparitiei gecilor softshell a fost acela de a completa trecerea de la un polar sau fleece la un hardshell, asigurand confortul termic al unui polar dar avand si protectie la vant. Pe de alta parte asigura si protectia la intemperii usoare-moderate, este mai flexibil si mult mai confortabil decat un hardshell, insa fara a suplini necesitatea purtarii unui hardshell atunci cand conditiile de vreme o cer (ploi si ninsori abundente, vant puternic).


Trebuie mentionat ca gecile softshell nu sunt impermeabile, ele au de regula un tratament de respingere a apei (DWR) sau o membrana, fara cusaturi lipite si pot face fata doar unor ploi usoare pana la moderate.


Deci, a nu se confunda caracteristica “rezistent la apa” (water repellent) specifica unui softshell si “impermeabil” (waterproof), caracteristica specifica gecilor hardshell.

  • Cand si cum se poarta o geaca softshell ?

Gecile softshell, in special cele din tesatura stretch, fara membrana, sunt ideale ca strat intermediar. Se pot purta peste un tricou, bluza de corp si pe sub un hardshell.

De asemenea , se pot purta si ca strat exterior, in special variantele cu membrana, intrucat acestea protejeaza mai bine in conditii de vant si ploi usoare.

Sunt potrivite pentru situatiile in care doriti un confort termic, fara a purta o geaca groasa si fara a sacrifica libertatea de miscare, fie ca vorbim despre activitati outdoor sau tinutele casual.

  • Ce geaca softshell aleg?

Geaca softshell se alege in functie de activitatile si conditiile de vreme in care se va folosi cu preponderenta, indiferent ca vorbim despre purtarea in natura sau oras.

Exista 2 mari categorii de geci softshell : cu membrana si fara membrana.

       1 - Gecile softshell cu membrana sunt indicate mai mult ca strat exterior in activitati intense, fiind potrivite pentru conditii mai vitrege (vant, ploi usoare-moderate). In acest caz se pot purta ca strat exterior peste tricou, bluza de corp, polar.

       2 - Gecile softshell fara membrana sunt mai respirabile, au un confort termic bun si sunt ideale ca strat intermediar sau ca strat exterior in activitati mai intense (ciclism, alergare), in conditii de vreme uscata.

Pentru activitati intense (alergare) aveti nevoie de un softshell light, fara captuseala fleece, activitatea in sine generand suficienta caldura.

In conditii de vreme rece se pot purta astfel:

  • Ca strat intermediar - peste o bluza de corp calduroasa (plus un hardshell peste).
  • Ca strat exterior – fie varianta captusita la interior cu fleece, fie varianta necaptusita dar combinata cu un polar de densitate mare sau bluza de corp calduroasa (de ex: bluza de corp din lana merinos). 

In concluzie, gecile softshell sunt niste alegeri interesante prin versatilitatea lor, putand fi adaptate cu usurinta la orice anotimp, in sistemul de imbracaminte in straturi (layering), sustinand un confort termic bun si cu o libertate mare de miscare.