Pantaloni ski / snowboard

Position
Set Descending Direction

28 pe pagina

Produse 1 la 28 din 32 total

 1. 1
 2. 2
Position
Set Descending Direction

28 pe pagina

Produse 1 la 28 din 32 total

 1. 1
 2. 2

Pantalonii de ski trebuie alesi in functie de mai multi factori care includ: nivelul de intensitate al activitatii, timpul petrecut pe partie, temperatura la care se va schia.

Pentru simplificarea alegerii pantalonilor de ski potriviti, o sa ii impartim in 2 categorii prezentate sumar:

Asadar, avem pantaloni de ski captusiti (insulated) sau pantaloni de ski necaptusiti (shell).

Pantalonii de schi captusiti se folosesc atunci cand dorim o izolare termica buna fara mari batai de cap. Ei pot avea diferite niveluri de impermeabilitate si respirabilitate. Sunt cea mai utilizata varianta de pantaloni si se pot folosi atat pentru ski cat si pentru snowboarding.

Pantalonii de ski necaptusiti, de tip shell, sunt pantaloni conceputi din membrana impermeabila si respirabila care poate fi laminata in pana la 3 straturi.
Ofera cea mai buna protectie impotriva apei si vantului, asigura o foarte mare libertate de miscare dar nu asigura izolare termica.
Pantalonii de ski necaptusiti (shell) se imbraca peste straturile termice si sunt o alegere buna pentru cei care vor libertate mare de miscare si sunt dispusi sa isi compuna singuri stratul termic, fiind in acelasi timp o alegere potrivita pentru cei care petrec o zi intreaga pe partie, in orice conditii de vreme.

Alte caracteristici ale pantalonilor de ski de tip shell sunt cusaturile lipite si fermoarele de ventilare.

Nivel de impermeabilitate:

 • 5000 mm – protectie in zapada usoara si dar nu si in ploaie 
 • 5000 mm - 10000 mm - protectie la ninsori moderate si ploi usoare.
 • 10000 mm -15000 mm – protectie la ninsori moderate pe parcursul intregii zile si la ploi usoare. Acesta este intervalul cu cele mai intalnite valori.
 • 15000 mm – 20000 mm – protectie buna la zapada umeda si ploaie.
 • 20 000 mm + este nivelul care ofera protectie in conditii de ninsori abundente si ploi.


Nivel de respirabilitate:

IMPORTANT! Pentru respirabilitate optima, e foarte important ca si straturile de dedesubt (1 si/sau 2) sa aiba un nivel crescut de respirabilitate.

 • pana in 5000 g – respirabilitate in conditii de activitate cu nivel moderat de intensitate dar cu senzatie de rece in momentele de repaus.
 • 5001-10000 g– respirabilitate moderata pentru un confort de-a lungul intregii zile chiar si cu intervale scurte de activitate de intensitate ridicata.
 • 10001 – 15000 g – cea mai intalnita valoare cu un raport optim intre performanata si pret. Un nivel ce asigura respirabilitate buna in conditii de activitate de intensitate moderata inclusiv cu perioade de activitate intensa.
 • 15001 – 20000 g – nivel pentru ski si snowboarding la o intensitate ridicata. Pastreaza corpul uscat pe parcursul intregii zile.
 • +20001 g – nivel de respirabilitate care te va pastra uscat in orice conditii chiar si dupa o zi intreaga de activitate de schiat intensiv.

Trebuie urmarite si alte caracteristici cand alegem pantalonii de ski:

Croiul anatomic, genunchi preformati, parazapezi, fermoare si ajustabilitatea pe clapari, sistemul de prindere (bretele incluse sau nu, posibilitatea de atasare a bretelelor) si nu in ultimul rand, culorile.

Inainte sa alegeti pantalonii de ski, ar fi de ajutor sa faceti un sumar al nevoilor dumneavoastra (nivel de performanta, cat timp veti petrece pe partie, unde veti skia si in ce conditii) iar consultantii din magazine vor sti sa va recomande exact ceea ce aveti nevoie.