Pantaloni trekking și drumeții montane

Position
Set Descending Direction

28 pe pagina

Produse 1 la 28 din 111 total

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
Position
Set Descending Direction

28 pe pagina

Produse 1 la 28 din 111 total

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Pantaloni de trekking:


Pantalonii de trekking, prin forma si materialele folosite, au scopul principal de a-ti asigura un confort optim in timpul iesirilor in natura: confort termic, libertate de miscare, protectie impotriva conditiilor meteorologice, etc.

Cum alegem pantalonii de trekking?

Pentru a sti ce pantaloni de trekking ni se potrivesc, e necesar sa stim mai intai in ce conditii dorim sa ii folosim: anotimp si nivelul de intensitate al activitatii.

Avem astfel pantaloni de trekking de vara, acestia mizand in pimul rand pe respirabilitate si uscare rapida.
Croiul anatomic (genunchii preformati) ajuta la pastrarea libertatii de miscare, in special in timpul urcarilor.

Putem opta pentru o varianta cu elastan sau spandex in compozitia materialului, acest amestec permitand un croi slim dar fara a limita libertatea de miscare.

Pentru pantalonii de trekking care nu contin elastan sau spandex, croiul anatomic este o cerinta esentiala in asigurarea confortului in utilizare.

Impermeabilitatea nu este o caracteristica esentiala a pantalonilor de trekking de vara, acest aspect se va rezolva prin purtarea suprapantalonilor atunci cand conditiile de vreme impun acest lucru.

Pantalonii de trekking au in general un tratament (DWR) de respingere a apei care poate fi reaplicat cu produse specifice (Nikwax) si un anumit grad de protectie la vant, importanta mai ales in zilele racoroase si pe traseele de creasta.

Ca mod de constructie a pantalonilor de trekking de vara, avem pantaloni cu fermoar (zip-off) avand posibilitatea de a scurta pantalonii in functie de conditii, si pantalonii de trekking clasici, cu cracul dintr-o bucata.

Pantalonii de trekking zip-off sunt o varianta versatila indiferent ca dorim un bagaj minimalist, sau ca dorim sa avem si pantaloni scurti si pantaloni lungi intr-o singura pereche, prin simpla detasare a cracului de la genunchi in jos, aceasta sectiune fiind atasata cu fermoar.

Pantalonii de trekking de 3 sezoane se caracterizeaza prin tesatura cu protectie la vant, tratament de respingere a apei (DWR), genunchi preformati, optional si intarituri la genunchi si/sau sezut, material de grosime medie.

Urmarim si alte caracteristici precum: posibilitatea de atasare a curelei sau centura deja inclusa, numarul de buzunare si dispunerea lor, inchiderea buzunarelor, snur sau fermoar de ajustare peste bocanc.

In concluzie, daca ne dorim pantaloni de trekking preponderent pentru sezonul cald, cautam caracteristicile urmatoare:

 • Material respirabil si cu uscare rapida.
 • Croi anatomic (genunchi preformati).
 • Pentru o mai mare libertate de miscare, se poate opta pentru pantalonii de trekking din material ce prezinta elasticitate (cu elastan sau spandex in compozitie)

Daca ne dorim pantaloni de trekking de 3 sezoane, cautam caracteristici precum:

 • Croi anatomic (genunchi preformati).
 • Material cu proprietati antivant dar in aceasi timp si respirabil – caracteristica importanta mai ales in zilele racoroase de primavara, toamna.
 • In general pantalonii de trekking dispun de un tratament (DWR) de respingere a apei; insemnand ca materialul este impregnat cu o solutie (pe baza de ceara sau alti compusi) care le ofera o rezistenta la stropi de apa, ploi usoare.
 • Material de grosime medie; de va cauta varianta cu nailon in compozitie pentru o rezistenta sporita.
 • Sistem de ajustare peste bocanc (fermoar, capsa sau snur elastic).