Sosete

Pozitie
Set Descending Direction

28 pe pagina

9 Produse

Pozitie
Set Descending Direction

28 pe pagina

9 Produse

Drumetiile implica mersul pe jos, motiv pentru care nu doar bocancii trebuie sa fie alesi cu grija, ci si sosetele. 

Pe ranga rolul termoreglator, sosetele de drumetie trebuie sa previna formarea bataturilor, ele avand si rolul de a preveni contactul pielii cu bocancul, evitand astfel frecarea si evitand formarea leziunilor.

Asadar, sosetele trebuie sa ofere confort optim, si trebuie alese in functie anotimp. tipul si durata drumetiei.

  • Inaltimea sosetelor: Inaltimea potrivita a sosetelor se va reflecta in protectia contra efectelor abrazive ale incaltamintei asupra piciorului. Este important ca soseta sa fie suficient de inalta incat sa nu permita incaltamintei sa intre in contact direct cu pielea, pentru a nu exista frecare.
  • Nivelul de amortizare: este in raport direct proportional cu grosimea sosetelor si gradul de izolare termica.
  • Materialul :  Lana merinos este principala fibra naturala folosita la sosetele de drumetie datorita proprietatilor termoizolante ale lanii chiar si in conditiile in care este uda. De regula, lana merinos este combinata cu fibre sintetice precum poliesterul si nailonul, rezultand o tesatura cu rezistenta sporita la uzura. Procentul de lana merinos poate varia, in general fiind suficienta o valoare de 40-50% lana merinos in compozitia sosetelor de drumetie. Pentru persoanele mai friguroase sau pentru conditii de vreme foarte rece, se poate opta pentru un procent mai mare de lana merinos ~80%. 

De asemenea, sosetele de drumetie contin si elastan, pentru elasticitate si potrivire mai buna pe picior.

  • Marimea potrivita: O regula simpla dar de maxima importanta pentru a minimiza riscul aparitiei basicilor, bataturilor sau a altor leziuni. 

La ProAlpin gasesti sosete de drumetie atat pentru sezonul de vara cat si pentru sezonul de iarna, de la producatori precum Bergans of Norway, Comodo, Hannah si Lasting, construite din materiale cu proprietati tehnice aparte:  

    Polycolon® - un material hidrofob din fibre fine de polietilena cu uscare foarte rapida, dezvoltat de producatorul austriac Schoeller. Elimina umiditatea la exterior si pastreaza piciorul uscat.

    COOLMAX® - material conceput din poliester care preia vaporii de apa si ii transporta rapid catre exterior, reusind astfel sa mentina un efect de termoreglare chiar si in timpul activitatilor intensive.

    ISOLFIL® - tesatura premium din polietilena. Are o conductibilitate termica mica, reusind astfel sa mentina o temperatura constanta.

 Mai multe informatii despre importanta sosetelor tehnice in articolul: De ce sa alegi sosete tehnice