Accesorii saci de dormit

Sacul de dormit este un accesoriu supus uzurii in mod inevitabil. Durata de viata a unui sac de dormit poate fi extinsa nu doar prin respectarea instructiunilor de intretinere (spalare cu detergent tehnic, uscare coresunzatoare, pastrare / depozitare adecvata) dar si cu ajutorul diverselor accesorii precum: husa de pastrare, sacul de compresie,linerele (lenjeria pentru sac de dormit), kiturile de reparatie.

Husa de pastrare - sacul in care se pastreaza sacul de dormit atunci cand nu este in uz, foarte importanta mai ales in cazul sacilor de dormit cu puf.

Sacul de compresie - accesoriu esential pentru transportul sacului de dormit in timpul turelor. Acesta ajuta la compresia sacului cu ajutorul chingilor de compresie atasate in exterior, reducand considerabil volumul sacului de dormit, fiind astfel mai usor de transportat. De asemenea, protejeaza sacul de uzura, agatare, frecare in timpul transportului in rucsac sau in afara rucsacului.

La interior se poate folosi un liner, efectiv o lenjerie pentru sacul de dormit aceasta avand mai multe avantaje: aduce un plus de confort termic, preia umiditatea, previne murdarirea sacului. Linerele pot fi din matase, bumbac, lana merinos sau amestec al acestor fibre naturale cu fbre sintetice.

Fermoarele sunt supuse si ele uzurii. Exista cazuri in care cedeaza doar cheita, motiv insuficient pentru a scimba intreg ferrmoarul. Pentru aceste situatii se poate folosi kit-ul de repartie fermoare Fixnzip de la Munkees. Acesta este o cheita care se monteaza fara unelte suplimentare, si care poate inlocui cheita defecta in doar cateva secunde.

Pentru cazurile extreme, se pot folosi folia de supravietuire sau termo bivuacul, atuncicand sacul este depasit de situatie din punct de vedere termic.

Daca sacul este perforat sau sfasiat, se poate repara rapid cu un kit de reparatie autoadeziv precum cel de la Gear Aid.

In cazul in care simti nevoia de mai mult spatiu dar nu vrei sa investesti intr-un nou sac de dormit, poti opta pentru un extender. Acesta se ataseaza pe fermoar si iti ofera un plus de aproximativ 20 cm.

Toate aceste accesorii poti fi vazute si achizitionate in magazinul ProAlpin din Brasov si in magazinul online pe https://www.proalpin.ro