Saci de dormit iarnă

Position
Set Descending Direction

28 pe pagina

5 Produse

Position
Set Descending Direction

28 pe pagina

5 Produse

Saci de dormit iarna

In magazinul ProAlpin gasiti saci de dormit de iarna de la Warmpeace, Robens si Pinguin.

Sacii de dormit de iarna sunt conceputi pentru transport cu rucsacul in spate, au raport foarte bun caldura-greutate, sunt foarte usori si caldurosi, si sunt realizati cu materiale de inalta calitate.

Camparea pe munte in conditi de iarna, frig sau vreme nefavorabila necesita cei mai buni saci de dormit de iarna, pentru ca un echipament nepotrivit face diferenta dintre o experienta placuta si una periculoasa.

Alegerea unui sac de dormit se va face in functie de temperatura de confort specificata pe produs, si nu dupa termperatura extrema.

Pentru campingul de iarna, se recomanda un sac de dormit de iarna care are o temperatura de confort potrivita cu temperatura la care va fi folosit.
De exemplu, daca va fi utilizat la o temperatura de -10 °C se recomanda un sac de dormit cu temperatura de confort de -10 °C sau mai mica.

Sacii de dormit de iarna au izolatie cu puf natural de gasca/rata sau din fibre sintetice (Primaloft, AirThermo, BHB Micro,Izotherm).

Pentru camparea pe timp de iarna se recomanda saci de dormit cu puf, deoarece sunt mai usori si mai putin volu minosi, insa daca exista riscul ca sacul de dormit sa se umezeasca/ude, atunci se recomanda sacii de dormit de iarna cu umplutura sintetica, care pastreaza izolarea termica si daca se uda.

Sacii de dormit de iarna cu umplutura din fibre sintetice au o rezistenta mai buna la umiditate si un pret mai accesibil.

Izolatia din puf de gasca/rata ofera un raport caldura-greutate mai bun decat izolatia sintetica, sacii de dormit din puf sunt mai usori si mai mici, mai usor de transportat cu rucsacul, dar isi pierd proprietatile de izolare daca se uda. Multi producatori compenseaza acest aspect si trateaza izolatia de puf cu DWR (Durable Water Repellent) astfel incat sa pastreze caldura chiar daca umplutura se uda.

Calitatea izolatiei pufului este masurata cu indicele de putere de umplere (CUIN), care variaza de obicei de la 400 la 900. Cu cat indicele CUIN este mai mare, cu atat raportul greutate/caldura este mai bun.

Sacii de dormit de iarna tip mumie sunt cei mai eficienti pentru retinerea caldurii la interior.

Pentru utilizari intensive, in conditii care nu permit uscarea in mod regulat, sunt recomandati sacii de dormit cu umplutura sintetica.